Към края на януари в Украйна са регистрирани 133 жертви на сексуално

...
Към края на януари в Украйна са регистрирани 133 жертви на сексуално
Коментари Харесай

ООН по правата на човека в Украйна съобщи за 133 жертви на сексуално насилие

Към края на януари в Украйна са регистрирани 133 жертви на полово принуждение. Това посочва доклад на ръководителя на задачата на Организация на обединените нации за наблюдаване на правата на човека Матилда Богнер.

Сред жертвите на полово принуждение са 85 мъже, 45 дами и три девойки. Ръководителката на задачата за наблюдаване сподели, че 109 от разпознатите случаи " евентуално са осъществени от съветски военни ". Богнър добави, че насилието постоянно се е случвало по време на задържане на цивилни или военнопленници, както и в регионите под съветска окупация.

От началото на войната на Русия в Украйна има много сигнали за полово принуждение от страна на съветските военни.

" Сексуалното принуждение визира жертви от всички възрасти. Членове на фамилията, в това число деца, от време на време са били принуждавани да станат очевидци на закононарушенията ", се споделя в отчета на комисията.

По данни на Главната прокуратура в Киев стотици хора са претърпели полово принуждение и са се обърнали към правоприлагащите органи, само че единствено 155 от тях са се съгласили да заведат каузи и да свидетелстват.

През юли предходната година специфичният представител на Организация на обединените нации за половото принуждение по време на спор Прамила Патън заяви за 124 регистрирани случая на полово принуждение в Украйна. По думите й наличните данни не отразяват мащаба на половото принуждение в подтекста на войната на Русия против Украйна.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР